1-2-3 Traject

Module 1

Met een iPad heb je alles wat je nodig hebt voor school gewoon bij de hand. Bij de App Store kun je inmiddels vele duizenden apps downloaden, bijvoorbeeld om je huiswerk bij te houden, notities te maken of te blokken voor een examen. En geef je zelf les, dan kun je apps downloaden om de progressie van je leerlingen bij te houden en alles netjes op orde te houden. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw toestel naar je hand kan zetten, zodat je met vertrouwen je iPad kan inschakelen tijdens lesgeven en leren.

Module 2

Een iPad wordt geleverd met een aantal apps voor de dingen die je elke dag doet, zoals e‐mailen en internetten. Mocht je de productieve kant op willen, dan kun je onder andere Pages, Keynote en Numbers downloaden. Pages is een veelzijdige tekstverwerker met eenvoudig te gebruiken opmaakfuncties en een groot schermtoetsenbord. Met Keynote stel je in een handomdraai een presentatie met indrukwekkende animaties en effecten samen. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je de productieve mogelijkheden van de iPad kan inschakelen in jouw klas. Om daarna je leerlingen teksten, presentaties of instructiefilmpjes te laten aanleveren. Deze kan jij dan op gepaste wijze evalueren.

Module 3

Een iPad wordt geleverd met een aantal apps voor de dingen die je elke dag doet, zoals e‐mailen en internetten. Mocht je je creatief willen uitleven, dan kun je onder andere iMovie en GarageBand downloaden. Met iMovie en GarageBand kun je verborgen talenten ontdekken in de klas. Je kunt HD- video-opnamen maken op iPad en bewerken op het Multi-Touch-display. GarageBand tovert je iPad om in een muziekinstrument en een opnamestudio. Touch-instrumenten bespeel je gewoon met je vingers. Vervolgens kun je je muziek opnemen, mixen, op cd zetten en met anderen delen. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je de creatieve mogelijkheden van de iPad kan inschakelen in jouw klas. Om daarna je leerlingen op pad te sturen voor video- of audio-opnamen.