Over ons

logo_oogICT Atelier vzw

ICT Atelier vzw werd opgericht in 2009 door Kurt Klynen met als doel de passie van het werken met nieuwe media over te brengen op leerkrachten en leerlingen. ICT Atelier wil leerlingen en leerkrachten de kans bieden om, met een zelfgekozen vorm van media, aan de slag te gaan. Zo kunnen ze zich op een digitaal creatieve manier uitdrukken. ICT Atelier heeft dus als doel de creativiteit, innovatie en motivatie in het leren en lesgeven te verhogen.

.

Wie is ICT Atelier? 

ICT Atelier bestaat uit een dynamisch, ervaren team van lesgevers uit alle netten en onderwijsvormen. Deze leerkrachten hebben een ruime ervaring hebben in het lesgeven met de meest moderne media. We zijn dus leerkrachten die dagelijks geconfronteerd worden met de beperkingen en de mogelijkheden binnen de vier muren van een klaslokaal en binnen de school. Daarom weten we hoe we het digitale verhaal het best kunnen integreren binnen de lessen. Zo zorgen we ervoor dat leerkrachten en leerlingen het gebruik van nieuwe media niet als een extra inspanning ervaren, maar als een afwisseling die meer dan welkom is om hun lessen een nieuwe boost te geven.

.

Wat doen we precies?

We brengen nieuwe media tot in jullie klaslokaal. We beschikken daarvoor over de nodige middelen zoals iPads, iPods, Macbooks… Verder beschikken we over de nieuwste technologieën om eender welke ruimte om te toveren in een klas van de 21ste eeuw.

.

Hoe gaan we te werk?

Samen met de leerkracht of school die ons inschakelt, gaan we op zoek naar de noden. Wat willen jullie bereiken? Over welke middelen beschikken jullie reeds? Welke middelen willen jullie misschien aankopen? Een project start steeds met een brainstorm waarbij alle partijen betrokken zijn. Eens het project opgestart is, zal een leerkracht van het ICT Atelier dat project ondersteunen. Zelfs nadat het project afgelopen is blijft de leerkracht evenals het ICT Atelier ter beschikking staan voor jullie. Naast de creatieve ateliers die we tot in je klas brengen, kan je ook terecht in het Creatief Leer Centrum te Tienen. We bieden op beide locaties praktische hands-on opleidingen alsook een arsenaal aan innovatieve materialen en een visuele prikkelbron in de vorm van de ICT Atelier website.

.

De troeven van ICT Atelier

– We hebben een dynamisch, ervaren team van lesgevers.
– Onze lesgevers staan zelf nog voor de klas
– We werken op maat van jou en je team.
– Onze projecten zijn kleinschalig en haalbaar. Ze passen in je dagelijkse lessen.
– Onze opleidingen zijn van een kwalitatief hoog niveau.
– We beschikken over de nieuwste technologieën.
– We zijn pioniers in digitale creativiteit.