VRIJDAG 10 OKTOBER 2014
iPadbeheer op school, 09u30-12u30
Tijdens de sessie iPadbeheer biedt ICTA lesgever Koen een antwoord op vragen zoals: “Hoe stel je je toestellen zo in dat ze optimaal gebruikt kunnen worden? En wat met het algemeen beheer ervan?” Daarnaast geeft hij een resem nuttige tips bij het opstarten van een uitleendienst voor iPads en staat hij uitgebreid stil hoe de toestellen precies toegang kan verleend worden tot het draadloze netwerk van de school.  Deze opleiding is volzet (reservelijst)

DINSDAG 18 NOVEMBER 2014
iPads in kleuteronderwijs, 09u30-12u30
Juf Bonny leert je hoe je een iPad kan inschakelen in het kleuteronderwijs! Tijdens deze interactieve workshop laat ze je kennismaken met de apps die zijn gebruikt in haar klas en deelt ze de beste praktijkvoorbeelden met jou. Na deze workshop kan je o.a.

– een les uitwerken waarin een iPad-activiteit geïntegreerd zit
– apps uitkiezen om algemene vaardigheden te versterken
– een iPad inschakelen om cijfers en letters te leren
– een iPad gebruiken om interactieve verhalen voor te lezen

DINSDAG 18 NOVEMBER 2014
iPads in de vakken: secundair onderwijs, 13u00-16u00
ICTA lesgever Gwen heeft als leerkracht secundair onderwijs binnen zijn eigen klaspraktijk de ruimste ervaring met iPads als leermiddel. Daarnaast is hij een vaste waarde binnen het ICT Atelier team en begeleidde hij tijdens talrijke workshops leerkrachten en schoolteams met de implementatie van iPads. Tijdens deze interactieve workshop deelt hij graag zijn praktijkervaring met jou, laat je kennismaken met de apps die van toepassing zijn voor secundair onderwijs en loodst hij je stap voor stap door de workflow om een les uit te werken waarin een iPad activiteit geïntegreerd zit.

WOENSDAG 10 DECEMBER 2014
iPads in het lager onderwijs: de praktijkvoorbeelden, 09u30-12u30
Meester Kurt leert je hoe je een iPad kan inschakelen in het lager onderwijs! Tijdens deze interactieve workshop laat hij je kennismaken met de apps die hij gebruikt in zijn eigen klas en tijdens zijn talrijke ICT Atelier workshops in binnen- en buitenland. Daarnaast deelt hij graag de beste praktijkvoorbeelden met jou en biedt hij een antwoord op de praktische problemen die je als leerkracht kan ervaren bij het implementeren van iPads op school. Na deze workshop kan je o.a.

– een les uitwerken waarin een iPad-activiteit geïntegreerd zit
– geschikte apps kiezen in functie van de activiteit
– praktijkvoorbeelden inschakelen in je eigen klaspraktijk

Praktische informatie workshops:
60 euro per persoon per workshop, koffiebreak inbegrepen
Attest van deelname wordt voorzien 
Locatie: CLC Tienen, Utsenakenweg 92
www.creatiefleercentrum.be