Google voor onderwijs - Traject

Module 1

Met een Chromebook heb je alles wat je nodig hebt voor school gewoon bij de hand. Bij de Google play Store kun je inmiddels vele duizenden apps en plugins downloaden, bijvoorbeeld om je huiswerk bij te houden, notities te maken of te blokken voor een examen. En geef je zelf les, dan kun je apps downloaden om de progressie van je leerlingen bij te houden en alles netjes op orde te houden. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw toestel naar je hand kan zetten, zodat je met vertrouwen je Chromebook kan inschakelen tijdens lesgeven en leren.

Module 2

GSuite komt met een aantal tools voor de dingen die je elke dag doet, zoals e‐mailen en internetten. Mocht je de productieve kant op willen, dan kun je onder andere Docs, Slides en Spreadsheets gebruiken. Docs is een veelzijdige tekstverwerker met eenvoudig te gebruiken opmaakfuncties . Met Slides stel je in een handomdraai een presentatie met indrukwekkende animaties en effecten samen. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je de productieve mogelijkheden van de GSuite kan inschakelen in jouw klas. Om daarna je leerlingen teksten, presentaties of instructiefilmpjes te laten aanleveren. Deze kan jij dan op gepaste wijze evalueren.

Module 3

GSuite komt met een aantal tools voor de dingen die je elke dag doet, zoals e‐mailen en internetten. Mocht je je creatief willen uitleven, dan kun je onder andere Kinemaster en Soundtrap downloaden. Met Kinemaster en Soundtrap kun je verborgen talenten ontdekken in de klas. Je kunt video-opnamen maken en bewerken. Soundtrap tovert je Chromebook om in een muziekinstrument en een opnamestudio. Touch-instrumenten bespeel je gewoon met je toetsenbord. Vervolgens kun je je muziek opnemen, mixen, op cd zetten en met anderen delen. En dat is nog maar het begin.

Tijdens deze cursus leer je hoe je de creatieve mogelijkheden van de GSuite kan inschakelen in jouw klas. Om daarna je leerlingen op pad te sturen voor video- of audio-opnamen