Koninklijk Leerfestival

Classroom with a view!
Classroom with a view!

Vandaag verzorgde Koen het laatste Leerfestival voor leraren van dit schooljaar. Een gemotiveerde groep leerkrachten uit het hele land maakte aan de hand van innovatieve leeractiviteiten kennis met de mogelijkheden van iPad in de klas. We maakten o.a. instructiefilmpjes en een audiogids voor een museum.

Dit vond plaats op een echte toplocatie: het BELvue museum in Brussel. Filip en Mathilde waren niet bereikbaar, dus we konden ’s middags spijtig genoeg niet op de koffie. Na afloop van de workshops stelde de educatieve dienst van het museum hun gratis aanbod voor scholen voor en konden de deelnemers de indrukwekkende kelders van het paleis op de Coudenberg bezoeken. Een echte aanrader voor je school en voor jezelf!

Dit schooljaar is er nog één Leerfestival gepland voor ICT-coördinatoren op woensdag 2 juni in Antwerpen. Meer info kan je vinden op leerfestival.be

Lezing ‘iPad beheren op school’ voor Leerfestival

ICT Atelier biedt ook technische know-how aan ICT-coördinatoren en andere techies. Op woensdag 9 maart gaf Koen een lezing ‘iPad beheren op school’ in het kader van Leerfestival ten huize Easy-M te Leuven. In hun gloednieuwe leslokaal maakten de aanwezigen uitgebreid kennis met de mogelijkheden van Mobile Device Management (MDM) en hoe je het kan aanpakken in verschillende scenario’s. Ook konden we al even een klein beetje ontdekken welke mooie nieuwe features er weldra uitkomen met iOS 9.3. Je kan over de nieuwe mogelijkheden van iOS 9.3 in het onderwijs trouwens hier meer lezen.

Op het programma stond ook het gebruik van Apple Configurator en een demo van twee MDM-oplossingen: Lightspeed en Zuludesk.

Wil je zelf aan de slag met MDM? Nodig ons dan bij joop school uit of schrijf je in voor de volgende sessie ‘iPad beheren op school’ op 2 juni as. ten huize Switch in Antwerpen.

Leerfestival Weekend te Wange

De afgelopen twee dagen (vrijdag 19 en zaterdag 20 februari) had ICT Atelier alweer de eer om een tweedaagse nascholing voor Leerfestival te organiseren. Negen enthousiastelingen werden door Ronald, Philip en Koen ondergedompeld in het leren en lesgeven met behulp van de iPad. Bovendien mochten we ook Bart van BookWidgets verwelkomen die zijn uiterst handig product kwam voorstellen.

Onderwerpen die verder aan bod kwamen waren o.a. BookCreator, tekenen met Paper, iTunes U, Showbie, coderen, visieontwikkeling, iBooks Author, evalueren, een massa tips & tricks en uiteraard de felbevochten ICTA-digiquiz.

Uit de evaluatie bleek dat de deelnemers unaniem een vervolgweekend hieraan willen koppelen. Een groot succes dus!

 

Full house @ Creatief LeerCentrum voor iPadbeheer op school

Full house in ons Creatief LeerCentrum vandaag voor de opleiding iPadbeheer op school onder leiding van Koen!Vandaag was De deelnemers kregen een antwoord op vragen zoals : “Hoe stel je je toestellen zo in dat ze optimaal gebruikt kunnen worden? En wat met het algemeen beheer ervan?” Daarnaast gaf hij een resem nuttige tips bij het opstarten van een uitleendienst voor iPads en stond hij uitgebreid stil hoe de toestellen precies toegang kan verleend worden tot het draadloze netwerk van de school.

Creatief met ICT in Zuienkerke

Voor hun pedagogische studiedag nodigde BS Zuienkerke vandaag ICT Atelier uit voor een workshop “Leren en lesgeven met ICT”. Een interactieve doe-sessie met talrijke ICT praktijkvoorbeelden van onze ICTA lesgevers die, als ze niet op pad zijn met hun mobiele klas, ook als leerkracht nog dagelijks voor de klas staan. Meer info over deze workshop kan je terugvinden in onze praktijkgids met het aanbod 2014-2015.